Известие

Collapse
No announcement yet.

мигачи - ел. огледала

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• мигачи - ел. огледала

ALFA ROMEO 1.8 TS 16 V - края на 1996 г. - гр. София
    Колеги, предварително се извинявам, ако не съм коректен по отношение на форума, но!!! Много търсих и много четох, но дискусия за моя проблем не намерих. Какво се случи? Един широко застъпен въпрос за дръжките на вратите се появи и при мен. Вратата на шофьора почти не можеше да се отвори от вън. Все пак, съм машинен инженер на средна възраст и реших да сваля
    кората на вратата. Повярвайте основния проблем на тези автомобили в този случай е клеясване (липса на смазване) на механизмите на бравата. Два пъти пръскане с ВД и пробема се реши, вратата се отваря като нова, нищо не е счупено. Между впрочем няма нужда от сваляне на кората. Може да се пръска с тази течност от бутона за заключване, ако се свали обаче. Какво се случи? След монтажа на кората, респ. бутоните за ел. стъклата и ел. огледалата, корекция на положението на ел. огледалата и вече няма мигачи. Изгоря бушонът за тях. И така няколко пъти. Не знам вече какво става! Каква е връзката е връзката между ел. огледалата и мигачите? Моля Ви, помогнете, с идеи и всичко друго? БЛАГОДАРЯ ВИ!

..... не виждам нещо общо ..но вземи отиди на жичкаджия, който си отбира да я излекува..тук в повечето случай хварляме боб
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Виж кабелите,които влизат в конзолата на вратата,проследи ги и гледай за оголен или прещипан кабел,друго не се сещам???
      sigpicSelenia 20K for Alfa Romeo

Comment

най вероятно при сглабяне на вратата си прещипал кабелите за управление със двата болта които прикрепят кората и се намират под дръшката за отваряне на вратата отвътре сиреч под панела на който са бутоните за ел стъклата
        Alfa 155 2,5TD

Comment

Много благодаря за носачването, направено от Ванката! Точно това беше проблема, кабелите направо бяха смачкани от металната планка (поне три бяха накъсо). Всъщност, когато свалях кората на вратата, заваля дъжд и аз твърде набързо, без много, много да внимавам я сглобих. Една препоръка към всички колеги е да не се бърза, защото както се случи с мен - яви се проблем, за който обвиних италианската кола, а всъщност аз бях виновен. Благодаря още веднаж на Ванката!

Comment

Нормално колега, повечето хора обвиняват италианските коли че били такива и такива, а не се замислят дали всъщност те самите или прехвалените им майстори не са направили някоя грешка ... Дано се радваш и занапред на автомобила, който може да ти даде много хубави усещания
            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

"Каква е връзката е връзката между ел. огледалата и мигачите?" - много просто, захранването за моторчетата на огледалата се взема след бушона на мигача, също както и това за стоповете от клаксона. Сигурно има и други, но още не съм ги разгадал - все пак имам Алфа от има-няма половин ден.
              155, TS, 2.0i, 8V, климатроник, ABS - 92г
              Още малко толерантност никога не е излишна!

Comment

Working...
              X